BREZPLAČNI TEČAJ UJEMANJA STAV – 2. KORAK

Zadnja pomembna stvar za vse začetnike – Bonus stave

Če si že sedaj odločen/a, da si z metodo ujemanja stav ustvariš reden dodatni mesečni priliv denarja, potem Bonus stave res ne bodo zadnja pomembna stvar, ki jo boš prebral/a na tej spletni strani. Za običajne igralce ujemanja stav, ki boste ostali pri osnovah, pa so bonus stave tisti zadnji košček razumevanja osnov pred prvim dobičkom.

Free Bet ali brezplačna stava

Vzemimo za primer igralnico Bet365, kjer posameznik ob prvem pologu denarja na svoj stavniški račun prejme 100%  brezplačne stave do višine 25 €.

Bonus, ki ga stavnica ponuja se glasi: ko boste prvič naložili denar na vaš stavniški račun, vam bomo podarili 100% naloženega zneseka v obliki brezplačne stave do največ 25 €. To pomeni, da če naložimo 10 € svojega denarja, potem nam stavnica podari še dodatnih 10 €, če položimo 15 €, dobimo 15 € in tako dalje do največ 25 € (če položimo 50 € dobimo samo 25 €).  

Bonusov je še veliko vrst kot so na primer:

  • Podarimo vam do 50% brezplačne stave 
  • Če vaš igralec ne zadene gola, vam vrnemo denar
  • V primeru, da stavo dobite, vam podvojimo kvote
  • In druge…

Kar je najboljše pri teh ponudbah je to, da si lahko z metodo ujemanja stav vse bonuse spremenimo v zagotovljene dobičke. 

Najenostavnejši bonusi so vstopni bonusi, ki jih igralnice ponujajo zato, da bi privabile čim več igralcev. Te običajno odklenemo s prvim pologom denarja na stavniški račun. 

Ker pa stavnice vedo, da bomo igrali tudi pri konkurenci, nas nenehno vabijo nazaj z dodatnimi promocijami, tako da lahko metodo ujemanja stav igramo tudi, ko vse vstopne bonuse izkoristimo. 

Zato se igralci ujemanja stav še posebej veselimo večjih športnih dogodkov kot so Svetovna in Evropska prvenstva popularnih ekipnih športov, večjih teniških turnirjev, večjih prireditev konjskih dirk… saj se takrat stavnice še posebej trudijo za našo pozornost.

Pripravljen/a si za skrivnost, ki jo stavnice želijo skriti

Sedaj pa lepo po vrsti. 

Verjamem, da vas je večina že ugotovila, kako služimo z metodo ujemanja stav. Pa vendar bomo po korakih razložili kako sistem deluje. Za vsak slučaj. 

V teoriji gre metoda tako: 

  1. Na stavnici odkleneš bonus tako, da izpolniš pogoje bonusa
  2. Ko so pogoji bonusa zadoščeni, prejmeš bonus na stavniški račun
  3. Bonus stavimo na stavnici kot Back Bet ter položimo Lay Bet na stavni borzi na enak dogodek in s tem pokrijemo vse možne izide dogodka
  4. Ker stave na stavnici nismo igrali z našim denarjem pač pa z brezplačno stavo, ne glede na izid dogodka ustvarimo dobiček

Testirajmo teorijo z realnimi številkami in razložimo Ujemanje stav na primeru:

Za lažje razumevanje bom uporabili prave številke, vendar ta primer zgolj preberi. Ni ga potrebno uporabiti v praksi, saj gre sedaj zgolj za to, da metodo dobro razumeš. Praktični del po korakih sledi v nadaljevanju tečaja. 

Ustvarim si račun pri stavnici Bet365, prav tako sem si ustvaril račun pri stavni borzi Matchbook.

Stavnica Bet365 ponuja vstopni bonus 100% do 25 € na prvi polog. Položiti je treba vsaj 5 € in največ 25 € ter celoten znesek staviti na kvoto 1,2 ali več. Ko se dogodek, na katerega smo stavili konča, nam ne glede na izid dogodka stavnica znesek, ki je enak prvemu pologu na stavniški račun, podari. 

Vestno preberem pogoje bonusa in se prepričam, da sem do promocije upravičen. Ko ugotovim, da mi bonus pripada se lotim dela.  

Na stavni račun na Bet365 naložim 10 € s kartico Visa debit. 

Sedaj moram poiskati športni dogodek, ki ga pokrivata tako Stavnica Bet365, kot tudi Stavna borza Matchbook, saj bom zgolj tako lahko pokril vse izide.  

Prav tako je potrebno najti ustrezne kvote. Potrebujemo namreč tekmo ali dirko, kjer se kvote na stavnici čim bolj približajo kvotam na stavni borzi. Bolj kot si bosta kvoti podobni, več bomo zaslužili.

Kako najti primerne dogodke in ustrezne kvote?

Še nekaj let nazaj je bilo potrebno za igranje ujemanja stav imeti ogromno časa zaradi ročnega iskanje ustreznih dogodkov in ujemajočih kvot. Ker pa je danes svet močno digitaliziran so si tisti najbolj zavzeti igralci izmislili spletna orodja, ki iskanje opravijo namesto nas. 

Danes obstajajo primerjalci kvot, ki naše delo močno poenostavijo. Sam uporabljam spletno platformo Oddsmonkey. So najdlje na trgu in imajo odlično zbirko programskih orodij, ki omogočajo hitro iskanje in učinkovito ustvarjanje dobička. Svoj brezplačni račun si lahko ustvariš tukaj. 

Pojasnilo: V nadaljevanju boš videl/a slike spletnega orodja, ki te znajo zmesti in zasuti s vprašanji kot so: kje se orodje nahaja, kako ga uporabljam… Ta tečaj je ustvarjen tako, da te počasi seznanja z vsem potrebnim znanjem lepo po vrsti, zato bomo podrobno spletna orodja opisali na naslednjem koraku. Z uporabo orodja se trenutno ne rabiš obremenjevati, saj je zdaj najbolj pomembno to, da razumeš okvirno idejo ujemanja stav. 

Nadaljujem z delom.

Poiščem spletno stran Oddsmonkey in se vpišem. Kliknem na orodje primerjalec kvot (spletno orodje na Oddsmonkey imenovano Oddsmatcher), v orodju izberem stavnico Bet365 in stavno borzo Matchbook ter počakam, da se naložijo najbolj dobičkonosni dogodki. 

Iz vseh iskalnih rezultatov bom izbrali nogometno tekmo med Torinom in Bologno zgolj za to, ker sta mi ekipi blizu in ker je tekma še danes. Najbolje se ujemata kvoti če stavimo na izenačen rezultat, kjer je na Bet365 kvota 3.3 na Matchbook-u pa 3.32. 

Za izbrano tekmo izračunam s pomočjo spletnega kalkulatorja višino Lay Bet in Liability (kalkulator najdem v Oddsmonkey). Višina Lay Bet je 9.94€, Liability je 23.06 €. 

Najprej je potrebno odkleniti bonus tako, da stavim 10 € Back Bet na izenačen rezultat na stavnici Bet365. Napolnim račun za 23.06 € na Matchbook-u, saj moram za stavo imeti na računu znesek Liability. Nato izberemo Lay Bet in stavimo 8.89 €. 

Če dobim na stavnici Bet365, potem bom prejel svojih 10 € nazaj, stavnica pa mi bo izplačala še dodatnih 23.00 € saj je bila kvota 3.3: (10 € x 3.3 ) – 10 € = 23.00 €. 

Na stavni borzi pa izgubim svoj Liability: – 23,06 €. 

Če izračunamo dobiček: 23,00 € (dobička na stavnici Bet365) – 23,06 € (izgube na stavni borzi) = – 0,06 € (začetna izguba)

Za primer, da na stavnici Bet365 izgubim svojih 10 €, na stavni borzi Matchbook pa dobim 9.94 €, ponovno izračunam koliko mi ostane: 9,94 € (dobiček na stavni borzi) – 10 € (izgube na stavnci) = – 0,06 € (začetna izguba)

Torej imam zato, ker je kvota na stavnici manjša kot na stavni borzi, začetno izgubo. 

Pa nič zato, saj bomo ustvarili dobiček v naslednjem koraku. 

Spremenimo bonus v zagotovljen dobiček

Ko je moja prva stava zaključena in je tekma končana, mi stavnica Bet365 naloži dodatnih 10 € na moj stavni račun. 

Sedaj prejšnji postopek ponovim. 

S pomočjo primerjalca kvot najdem čim bolj podobne kvote med stavnico Bet 365 in Stavno borzo Matchbook. Spet izberemo tekmo Italijanskega prvenstva med AC Milanom in Interjem. Najbližji sta si kvoti na zmago AC Milana. Na stavnici Bet365 in s tem Back bet ima kvoto 2.37, ter Lay bet na Matchbook-u kvoto 2.64.

Odpremo kalkulator in vpišemo višino bonus stave Back Bet 10 € in obe kvoti. Kalkulator nam pove, da je potrebno staviti Lay Bet v višini 5,19 € na Matchbooku, tako da bo moj Liability 8,51 €. 

Pa spet poglejmo oba primera:

Če dobim stavo na Bet365 mi stavnica izplača dobiček v višini 13,70 € (Opomba: stavnica v primeru, da z brezplačno stavo zmagam izplača zgolj dobiček. Podarjenih 10 € ne dodam v dobiček, saj si ga ne morem izplačat- pogoj bonusa). 

Na drugi strani sem na Matchbooku izgubil svoj Liability vreden – 8,51 €. 

Če izračunamo dobiček: 13,70 € (dobiček na Bet365) – 8,51 € (izguba na Matchbook-u) = 5,19 € (dobiček)

Če izgubim na stavnici Bet365, ne izgubim nič, saj nisem igral s svojim denarjem, pri Matchbook- u pa dobim 5,19 €. 

Če izračunamo dobiček: 5,19 € (dobiček na Matchbook-u) – 0 € (izguba na Bet365) = 5,19 € (dobička)

Če sedaj odštejemo še začetno izgubo prve stave, ki je bila – 0,06 €, potem je naš dobiček  5,13 €. 

Ni slabo za 10 minut dela polaganja stav. Če bi igrali z večjo vsoto, bi se dalo zaslužiti še več. Nekatere igralnice ponujajo bonuse tudi po +100 €, zato se da s primerno visokim denarnim vložkom v 10 minutah zaslužiti tudi 100€ in več. 

Pravkar smo uporabili metodo ujemanja stav. Ker smo vedno podprli vse izide, nikdar nismo bili izpostavljeni tveganju izgube denarja. Čeprav se običajno ustvari majhna izguba pri začetni stavi, pa je dobiček pri naslednji zagotovljen. 

Ker je stavnic za Slovence cca. 40, kjer skoraj vsaka ponuja določene vrste bonusov, je možno z redno uporabo te metode vsak mesec ustvariti zavidljive dobičke z malo vloženega truda. 

Zato, da se boste počutili udobno pri uporabi metode ujemanja stav, sledijo v nadaljevanju navodila po korakih, ki vam bodo prinesla prvih 20€!