BREZPLAČNI TEČAJ UJEMANJA STAV – 3. KORAK

Spletno orodje brez katerega ne gre!

Začenjamo s prvim praktičnim delom tečaja. 

Najprej je potrebno spoznati spletno orodje Oddsmatcher in nastaviti ustrezne parametre za hitrejše iskanje dobrih ponudb. 

Uporaba spletnega orodja Oddsmatcher

Kot sem omenil že v prejšnjem koraku, brez tega spletnega orodja ujemanje stav verjetno nebi obstajalo. Preden se je orodje razvilo je bilo namreč potrebno imeti najprej dovolj velik ekran, da si lahko imel sočasno odprto stavnico in stavno borzo. Ker je stavnic v Sloveniji cca 40, v Angliji pa več kot 150, je bilo iskanje dogodkov, ki sta jih pokrivali tako stavnica kot tudi stavna borza, prava muka. 

Ker pa je za ustvarjanje čim večjega dobička zraven ujemajočih dogodkov potrebno najti tudi kvote, ki so si med stavnico in stavno borzo čim bolj podobne, se je delo igralcev ujemanja stav spremenilo v iskanje igle v senu. 

Razumljivo je, da morata tako stavnica kot tudi stavna borza pokrivati isti dogodek, saj moramo pokriti vse možne izide iste tekme. Je pa v tem trenutku morda manj razumljivo zakaj je potrebno imeti podobne kvote. Razlaga sledi v nadaljevanju.

Kaj je spletna platforma Oddsmonkey?

Tukaj ne bomo zgubljali preveč besed, saj si lahko podroben opis spletne platforme preberete na tej povezavi. 

Za tise, ki se vam mudi zaslužiti prvih nekaj € pa zgolj nekaj besed o tej zares čudoviti in dobro strukturirani skupnosti. 

Spletna stran Oddsmonkey je ena najstarejših platforma za Matched Betting, ki ponuja vse kar si igralec ujemanja stav želi. Od dovršenih tečajev v sliki in videju, do raznih spletnih orodij, skupnosti igralcev ujemanja stav, ki skrbi za dnevno ozaveščanje o bonus ponudbah, do podpore in več…, saj se vsebina nenehno posodablja.

Kaj pa cena?

Osnovna verzija Oddsmonkey je brezplačna. Vsak si lahko ustvari račun in uporablja omejene vsebine, ki so za začetnike v Angliji dovolj. 

Žal pa brezplačni račun za Slovence ne bo zadostoval, saj njihovo orodje Oddsmatcher ponuja zgolj dve stavnici, ki sta za Slovence neuporabni. 

Vem kaj si sedaj misliš: »Pa ne da morem že spet nekaj plačati!?«.

Tudi sam sem bil na tvojem mestu, dokler nisem našel te povezave, kjer lahko preizkusiš premium račun prvih 7 dni BREZPLAČNO. Nato pa se lahko odločiš ali boš plačeval/a mesečni obrok dobrih 20 € ali letnega 150 €. 

Ko boš prišel/a do konca tega tečaja boš (če se boš držal/a navodil) zaslužil/a za mesečno naročnino in več. Čas, ki ti ga njihova orodja prihranijo in dodaten možen zaslužek, ki ga vsebina na njihovi spletni strani ponuja, pa te lahko spremeni iz občasnega hobi igralca ujemanja stav v resnega zaslužkarja. 

Če ti njihove vsebine v roku enega meseca ne bodo všeč, ti bodo brez dodatnih vprašanj vrnili celoten znesek. 

Pozdravimo premium primerjalnik kvot - Oddsmatcher

Predstavljajte si, da sedite cel dan za računalnikom in spremljate več deset stavnic in več 100 športnih dogodkov, ter probate ugotoviti katere kvote se najbolj ujemajo. Zraven tega je treba pripomniti še to, da se kvote na stavnih borzah nenehno spreminjajo…

Iskreno povedano se brez spletnih orodji bolj splača čistiti stranišča za 5 €/uro, kot pa igrati ujemanje stav. 

Ko pa začnemo uporabljati orodja kot so primerjalnik kvot ali Oddsmatcher na spletnem portalu Oddsmonkey, potem pa dobi metoda ujemanja stav povsem drug pomen v svetu posla. Iz ur iskanja se da s tem spletnim orodjem najti najboljše kvote več kot 150 stavnic v minutah oziroma sekundah. 

Prav tako je v Oddsmatcher integriran kalkulator, ki ti zgolj z vpisom višine Back bet izračuna kolikšna naj bo višina Lay bet za doseganje najvišjih možnih dobičkov na izbranem dogodku. 

Čas, ki ga takšno orodje prihrani je neprecenljivo. Ne samo da bo tvoja urna postavka poskočila v nebo, prav tako ti ujemanje stav ne bo vzelo volje pač pa ti bo omogočilo konstanti prihodek. 

Kako začeti?

Za lažje razumevanje te prosim, da si ustvariš svoj račun pri Oddsmonkey na tej povezavi (če si ga nisi že). Sedaj ni treba da je račun plačljiv, ne bo pa škodilo, saj bomo že na naslednjem koraku uporabljali premium Oddsmatcher. 

Predlagam, da slediš navodilom in si odpreš Oddsmatcher ter se ob branju tega članka z orodjem spoprijateljiš, ga na hitro raziščeš in probaš razumeti kako deluje. 

Po vpisu v Oddsmonkey sprehodite miško na zavihek TOOLS ter klikni na ODDSMATCHER. 

Prikazalo se ti bo spletno orodje – tabela s 17 stolpci. Morda izgleda zapleteno, pa vendar je zadeva zelo preprosta. 

Gremo lepo po vrsti:

 1. Prvi stolpec: Time/Date prikazuje datum in čas ko se bo dogodek zgodil. 
 2. Slikica desno od datuma prikazuje vrsto dogodka (v našem primeru gre za golf).
 3. Nato sledi stolpec: Details, kjer je zavedeno ime dogodka (Kenya open 2019). 
 4. Nato pa sledijo pomembne informacije kot so: Bet (na koga moreš staviti), 
 5. Type (na kakšen rezultat moreš staviti), 
 6. Rating: procent razlike med kvotami, kjer 100% pomeni popolno ujemanje kvot, nad 100% je kvota na stavnici višja kot na stavni borzi, pod 100% je kvota na stavnici nižja kot na stavni borzi, 
 7. Slikica i v modrem krogcu je zelo pomembna in jo bomo opisali v podrobnost kasneje, gre pa za integriran kalkulator,
 8. Stolpec s slikico šestih pikic je nepomemben
 9. Bookmaker: nam pove za katero stavnico gre
 10. Slikica s puščico je povezava do stavnice
 11. Back: je kvota Back Bet na stavnici
 12. Spet nepomembnih 6 pikic
 13. Exchange: nam pove na kateri stavni borzi je primerljiva kvota
 14. Puščica je povezava do stavne borze
 15. Lay: je kvota Lay Bet na stavni borzi
 16. Avail.: koliko denarja je na voljo na stavni borzi za Lay Bet (Likvidnost)
 17. Stolpec z urico nam pove kdaj je bila informacija v tej vrstici nazadnje osvežena in je prikazana v minutah. 

Kako filtrirati rezultate iskanja?

Ko ste odprli orodje vidite najboljše stavne priložnosti na vseh stavnicah v kombinaciji s štirimi stavnimi borzami. 

Ker pa vseh stavnic in stavnih borz Slovenci ne moremo uporabljati, je potrebno rezultate filtrirati. Prav je, da si zmeraj olajšate delo in čim bolj minimalizirate možnost napak, zato si običajno izberemo zgolj stavnico, na kateri smo zasledili primerno ponudbo, stavna borza za Slovence pa je tako samo ena – Matchbook. 

Premakni se na zavihek »Filter« in ga klikni.

Odprejo se ti razne možnosti filtriranja rezultatov. Nas najprej zanima »Limit Bookmakers« kjer bomo izbrali željeno stavnico ter »Limit Exchange«, kjer bomo izbrali stavno borzo Matchbook. 

S klikom na prazno okence levo od »Limit Bookmakers« omogočimo možnost izbire stavnice.

Za voljo tega primera poiščimo stavnico Bet365 in jo odkljukajmo (če ne boš imel/a premium računa, stavnica ne bo na razpolago).

Sedaj kliknemo na prazno okence levo od »Limit Exchanges« in izberemo stavno borzo Matchbook. 

Sedaj moramo izbrati še ostale parametre:

 • »Match Rating« ali stopnja ujemanja kvot. Bližje kot je ta številka 100, več denarja lahko zaslužimo. Običajno se držimo nepisanega pravila, da naj bo »Match Rating« vsaj 90 %, zato ga bomo tako tudi nastavili. 
 • »Back odds« ali minimalna kvota Back Bet. Zelo pomembna nastavitev, saj vsak bonus zahteva, da stavite na določeno minimalno kvoto ali višje. Na stavnici Bet365 je pravilo, da kvota ne sme biti manjša od 1.2 (ker uporabljamo angleški sistem, je decimalka pika in ne vejica), zato nastavimo na 1.2. 
 • »Min. Liquidity« ali minimalna likvidnost na stavni borzi. Se spomnite opisa obeh številk v roza okvirčku na stavni borzi? Spodnja številka zraven katere je stal znak € je predstavljala prav to. Likvidnost nastavimo v primeru, da želimo staviti v naprej določen znesek. Na primer če stavnica zahteva, da celoten znesek bonusa stavimo naenkrat. Znesek Lay Bet je zmeraj podoben znesku Back Bet, zato če želimo staviti Back Bet 25 €, nastavimo »Min. Liquidity« na okrog 25 € (znesek bo prikazan v funtih, nič za to).

 

Izbrali smo stavnico, stavno borzo, nastavili vse parametre zato kliknemo »Apply Filter« in počakamo da se nam naložijo rezultati iskanja. 

Shraniti moramo zgolj še dve nastavitvi in sicer želimo, da nam Oddsmatcher prikaže likvidnost v €, ter upošteva naš čas (1 uro smo namreč pred angleži). 

Kliknemo na zavihek »Settings« ter pod »Time Offset (+/- hrs from UK) izberemo 1 nato pod »Currency« izberemo € in kliknemo »save« in x. 

Orodje je nastavljeno za naše potrebe. Rezultati so razvrščeni od kvot, ki se najbolje ujemajo, do kvot, ki se najmanj ujemajo. V mojem primeru je najboljša izbira konjska dirka Haydock 14:10. 

Naslednja vrhunska lastnost Oddsmatcherja je integriran kalkulator. 

Da ga odpremo moramo zgolj klikniti na modro ikonico s črko i.

Po kliku se vam odpre pop up okno, ki nam bo dalo vse potrebne podatke za visok dobiček. Kalkulator izgleda tako:

Na levi strani so prikazani podatki o dirki ter kvote na stavnici. Nad stavniškimi kvotami je zapisano ime konja na katerega moramo staviti. 

Staviti moram na zmagovalnega konja Captain Moirette, ki ima kvoto 3.75 na Bet365 in 3.7 na Matchbook-u. 

Tisti, ki vam je matematika blizu imate verjetno vprašanje:

Zakaj je »Matech Rating« zgolj 99,62%, če pa je kvota na stavnici višja kot kvota na stavni borzi?

Gre za upoštevanje provizije za Matchbook, ki si vzame 1,7% od transakcije. V kolikor bi bila provizija 0%, bi bil Match Rating nad 100% in bi v tem primeru že s kvalifikacijsko stavo ustvarili dobiček. 

Pod kvotami sta zapisani stavnici in njuna ponudba, ki pa običajno ne velja za Slovence, jo je pa vredno preveriti. 

Pa se premaknimo na desno stran kalkulatorja. Vse kar moramo tukaj vpisati je višina stave Back Bet na stavnici in pritisniti enter. Kalkulator nam bo izračunal vrednosti Lay Bet, Liability, Dobiček ali Izguba. 

Razlaga pojmov desne strani kalkulatorja. 

 • Okence BET365 STAKE je višina Back Bet na stavnici
 • Okenca BET365 ODDS, BET365 COMMISSION, MATCHBOOK ODDS IN MATCHBOOK COMMISION se avtomatsko izpolnijo in jih lahko spreminjate v kolikor vam na primer stavna borza Matchbook podari 0% provizije (potrebno vpisati 0 namesto 1.70%). Običajno pa jih pustimo kot so. 
 • Modri okvirček nam pove koliko moramo staviti na stavnici – Back Bet
 • Roza okvirček nam pove koliko moramo staviti na stavni borzi – Lay Bet in koliko denarja potrebujemo na računu za Liability
 • Sledi okvirček v katerem so številke obarvane rdeče ko s stavo ustvarimo izgubo in se obarvajo zeleno kadar ustvarimo dobiček.
 • Tabela na dnu kalkulatorja nam poda izračun v primeru, da stava zmaga na stavnici (modra vrstica), ter izračun ko stava zmaga na stavni borzi (roza vrstica). 
  • V našem primeru bi v primeru stave Back Bet v višini 40 € in zmage na stavnici ustvarili 110 € dobička vendar bi na stavni borzi izgubili -109.46 in s tem ustvarili – 0,14 € izgube. 
  • V primeru da stava zmaga na stavni borzi pa bi imeli – 40 € izgube na stavnici, ter 39,85 € dobička na stavni borzi in bi tako ustvarili – 0,15 € izgube.
 • v kalkulator sedaj namesto 40€ Back Bet vpišemo 25 €, da se bomo pribljižali realnosti bonus stave na Bet365.
 • Čisto na vrhu kalkulatorja lahko izbiramo med SIMPLE MODE in ADVANCED MODE. Za začetek bo SIMPLE MODE zadostovalo (ADVANCED MODE bomo obravnavali v sklopu naprednih tehnik) 
 • Kalkulator nato nastavimo na tip stave, ki jo polagamo (nastavitve se nahajajo kot prikazuje slika):
  • Prva stava (stavimo s svojim položenim denarjem) je zmeraj kvalifikacijska stava, zato mora biti kalkulator nastavljen na NORMAL Qualifier / Arb
  • Ko nam stavnica naloži brezplačno stavo na račun je potrebno prebrati pogoje bonusa. 
   • Stavnica nam lahko v primeru dobljene stave izplača zgolj dobiček, višino brezplačne stave pa obdrži. V tem primeru kalkulator nastavimo na FREE BET (SNR) Stakes Not Returned 
   • Stavnica nam lahko v primeru dobljene stave izplača tako bonus kot tudi dobiček. V tem primeru nastavimo kalkulator na FREE BET (SR) Stake Returned
   • Nastavitev RISK FREE BET Equal Profits se uporablja za bonuse kot na primer: Če vaša stava izgubi, vam vrnemo višino vašega pologa. Ta tehnika se uporablja ko smo ujemanja stav dovolj vešči in jo bomo obravnavali kasneje. 

Sta ti zadnji dve sliki že bolj všeč?

Vidi se zgolj ena rdeča številka in sicer v primeru, da zmagamo na stavnici. V primeru obeh nastavitev ustvarimo dobiček, vendar je le ta pri nastavitvi FREE BET (SR) precej večji kot pri FREE BET (SNR). Na žalost velika večina stavnic v primeru dobljene stave ne izplača brezplačne stave.

Če kdaj ne boste prepričani katero nastavitev izbrati za brezplačno stavo, potem je bolje izbrati FREE BET (SNR), saj v tem primeru manj tvegamo. 

Kako vpliva razlika kvot na dobiček?

Končno lahko odgovorimo tudi na to vprašanje. Če se boš sam/a poigral/a s kalkulatorjem in vpisoval/a razne kvote boš kar hitro ugotovil/a kako pomembno je, da so si kvote čim bližje. 

S temi številkami se lahko igramo tudi v običajnem kalkulatorju stav, ki ga ponujajo pri Oddsmonkey. Kliknemo na zavihek »TOOLS« in izberemo »Calculator«.

Izmislimo si primer in predpostavimo, da je provizija na stavni borzi 0%, ter da smo dobili brezplačno stavo v višini 100 €, kalkulator pa nastavimo na FREE BET (SNR).

 1. Primer: kvoti se popolnoma ujemata. Obe kvoti sta 3.0. 

V tem primeru ustvarimo 66.66 € dobička.

2. Primer: kvoti se ujemata 95%. Kvota na stavnici je 3.0, kvota na Stavni borzi je 3.15.

V tem primeru ustvarimo 63.49 € dobička. 

3. Primer: kvoti se ujemata 90%. Kvota na stavnici je 3.0, kvota na stavni borzi je 3.33.

Sedaj smo ustvarili še vedno zavidljivih 60.06 € dobička. 

Morda se ti zdi dobrih 6 € razlike med popolnim ujemanjem kvot in 90% ujemanjem kvot zanemarljivo, vendar je potrebno na metodo ujemanja stav gledati dolgoročno. 

Že majhne razlike v ujemanju kvot lahko čez celo leto ustvarijo igralcu ujemanja stav 100 € in več primanjkljaja pri dobičku. Izgube pa imajo pri igranju ujemanja stav kar dve negativni posledici:

 1. Prva posledica je očitna. Manjši zaslužek. 
 2. Druga posledica pa je za redne igralce ujemanja stav še hujša. Manjša bančna kapaciteta. 

Še nekaj besed o bančni kapaciteti

Pri igranju metode ujemanja stav je izrednega pomena bančna kapaciteta. To je količina denarja, ki ga lahko posameznik nameni igranju in je izrednega pomena tudi za tiste, ki boste namenili ujemanju stav zgolj kakšno uro na dan. 

Vsaki dan predvsem pa ob velikih športnih dogodkih ponujajo stavnice razne bonuse. Večjo kot imaš bančno kapaciteto, več bonusov lahko izkoristiš naenkrat in s tem ustvariš več dobička. 

Dolgoročno se razlika med tistimi, ki skrbijo za čim bolj popolno ujemanje kvot in tistimi, ki si želijo zgolj igrati, začne močno poznati in raste eksponentno. 

Razlika v kvotah tako ne prinaša zgolj nekaj 100 € manjši dobiček, pač pa tudi 1000 € in več neizkoriščenih potencialnih dobičkov iz zapadlih bousov. 

Zato priporočamo, da če je le možno izberi dogodke, ki so si po kvotah kar se da blizu!

Sedaj ko znaš sam/a izbrati primeren dogodek in primerne kvote, ter izračunati višino Lay Bet in Liability s pomočjo Oddsmatcher, se lahko premakneš na naslednji korak, kjer bomo končno začeli staviti. 

Si že skoraj pri koncu. Še trije kratki koraki in zaslužil/a boš prvi denar z ujemanjem stav!