BREZPLAČNI TEČAJ UJEMANJA STAV – 4. KORAK

Selitev naučenega znanja v prakso

Najprej naj se ti zahvalim za potrpljenje in tvoj čas. 

Vem da prebiranje dolgih navodil ni najbolj zabaven način učenja, pa vendar je nujno potreben za zaupanje v metodo, predvsem pa za zaupanje v samega sebe. 

Sledijo zgolj še trije kratki koraka in na tvojem računu bi se moral poznati prvi dobiček. 

Preden pa odpremo stavnice in jim zaupamo naš denar, pa ti naj še razložim, zakaj jim zaupam jaz. 

Zaupanje v stavnice?

Stavnice, ki jih sam priporočam, so preverjena podjetja, ki svojim strankam nudijo dobro podporo, varne načine plačevanja, preverjanje identitet…

Prav tako so to podjetja s tradicijo, nadzorovana iz strani vladnih organizacij ter preverjena in priznana tudi iz strani igralcev ujemanja stav. V primeru, da bi stavnica izneverila zaupanje strank, se bo skupnost igralcev ujemanja stav na spletnih platformah hitro oglasila in jo odstranila iz svojih spletnih orodij, prav tako pa bo posredovala odgovorna organizacija. 

Potrebno je še dodati, da v stavnicah denarja ne zadržujemo predolgo, saj ga je potrebno premikati iz ene stavnice v drugo za voljo koriščenja bonusov, tako da nas stavnice ne skrbijo preveč.

Zaupanje v stavne borze

Zaupanje v stavne borze je veliko bolj pomembno kot zaupanje v stavnice, saj na stavnih borzah zadržujemo večje količine denarja. 

Pri Slovenski publiki je zaupanje še toliko bolj pomembno, saj lahko zaenkrat uporabljamo zgolj eno stavno borzo Matchbook. 

Medtem ko je denar za Back Bet med stavnicami razdrobljen, pa je celoten znesek Liability na eni stavni borzi. 

Če boste redno stavili se vam bo začel kopičiti lep kupček denarja na vašem računu Matchbook. Govorimo o nekaj 100 € pa tudi do 1000 € in več. Seveda si želite mirno spati in vedeti, da je denar pri njih varno naložen, zato sem se pred prvim pologom pozanimal o njihovi kredibilnosti. 

Matchbook obstaja od leta 2005 in ima stroga varnostna načela, močne varnostne enkripcije in zagotavlja odlično podporo strankam. Zaradi Slovenske zakonodaje, ki se tiče spletnih stav, se vam bo občasno zdelo, da vam ne ustrežejo. Primer:

  • Če boste položili denar z visa kartico, boste morali priigran denar nakazati na isto Visa kartico
  • Že v prvih treh dneh zahtevajo potrditev vaše identitete
  • Ne dopuščajo financiranja iz strani tretjih oseb (denar lahko polagate zgolj iz računov, ki so pisani na vas)

Pa vendar je potrebno vedeti, da to počnejo zaradi zagotavljanja varnosti vaše denarnice in vaših osebnih podatkov. 

Sam težav z Matchbook-om nisem imel in lahko njihove storitve zgolj pohvalim. Glede na to, da so v konkurenčni niši in močno odvisni od zadovoljstva strank, pa lahko sklepamo, da jim je zagotavljanje udobja in dobrega počutja vseh igralcev velika prioriteta.

Odprimo stavniški račun na stavni borzi Matchbook

Predlagam da si pred odpiranjem kakršnega koli računa na stavnicah ali stavnih borzah preberete njihove splošne pogoje. 

Odpri spletno stran Matchbook.

Klikni na rdeči gumb »JOIN MATCHBOOK« in sledite navodilom za ustvarjanje računa. Pomembno je, da vpišeš podatke, ki so na tvojem osebnem dokumentu, ter odkljukaš da bi rad prejemal njihova obvestila, saj bodo nekatera vsebovala bonuse.

Ko končaš z ustvarjanjem računa vas bo spletna stran vprašala če želiš naložiti denar, kar v tem trenutku ni potrebno. Bo pa potrebno v naslednjih 3 dneh poslati na naslov compliance@matchbook.com ustrezne dokumente. 

Jaz sem poslal skenirano osebno izkaznico iz sprednje in zadnje strani, ter skenirano potrdilo Finančne uprave republike Slovenije, da sem vpisan v davčni register. V bistvu gre za potrdilo, da imam dodeljeno davčno številko in ti ga izda vsaka izpostava FURS. Potrdilo mora biti original. 

Trajalo je približno 48 ur da so mi potrdili račun, gre pa zgolj za to, da lahko dviguješ denar iz stavnega računa šele takrat ko Matchbook ugotovi, da si zares polnoleten/a in da zares obstajaš. V preteklosti so se namreč te strani uporabljale za pranje denarja, zato je sedaj po zakonu potrebna vsa ta birokratska kolobocija. 

Če še nimaš potrjenega računa ali pa dokumentov še nisi poslal/a, ni problema. Igrati lahko začneš takoj, ko odpreš račun! 

Sprehodimo se skozi stavno borzo

Ko si odpreš račun izgleda stran tako:

V zgornjem desnem kotu je pod »MY WALLET« prikazan znesek, ki ga imaš na stavnem računu, torej EXPOSURE + AVAILABLE = MY WALLET. »EXPOSURE« je znesek, ki ga lahko izgubiš v primeru, da stava izgubi (Liability) in je vsota vseh aktivnih Liability. »AVAILABLE« prikazuje znesek, ki je na voljo za stave in je enak »MY WALLET« – »EXPOSURE« = »AVAILABLE«.

Na levi strani imamo meni najpopularnejših športov, trenutne stave v živo, vse športe in oddelek Casino. 

S kliki po meniju, ali z vpisom iskalne besede v iskalnik poiščemo dogodek na katerega želimo staviti. 

V primeru, da iščemo po meniju, nas spletna stran prisili, da se zmeraj držimo ustreznega zaporedja. 

Najprej izberemo šport, nato državo ali večji športni dogodek, sledi izbor lige in nato še datum tekmovanja. 

V našem primeru sem izbrali Soccer (nogomet), England (Angleško prvenstvo), Premier League (prva angleška nogometna liga), March 30th 2019 (30.3.2019) in spletna stran mi prikaže vse dogodke, ki se bodo odvili na dan 30.3.2019 v prvi angleški ligi.

S klikom na ustrezni dogodek (klikneš na imena obeh ekip) se mi odprejo vse možne stave za izbrano tekmo. V našem primeru gre za Fulham proti Manchester City. 

Verjetno si takoj opazil/a modre in roza stolpce? Za nas je pomemben zgolj temnejše obarvan roza stolpec, zato mu bomo namenili malenkost pozornosti. 

Poglejmo običajno stavo, ki jo uporabljamo v večini primerov ujemanja stav. To je stava na končni rezultat dogodka ali »Match Odds«. 

Pod »Match Odds« je zmeraj najprej napisana ekipa, ki igra doma, v tem primeru Fulham. V kolikor bi stavili Lay Bet v tej vrstici, bi stavili na to da Fulham ne bo zmagal. 

Kliknemo na roza okvirček s kvoto 22 in višino denarja 621 €.

Na desni strani se nam odpre zavihek, ki prikazuje našo stavo. Ker je stavna vrstica v zavihku roza obarvana, vemo da gre za Lay Bet. V prvem okvirčku od leve proti desni imamo kvoto Lay Bet, ki znaša 22. Sledi ji okvirček v katerega vpišemo višino stave Lay Bet. Ko vpišemo višino stave, nam spletna stran avtomatsko izračuna naš Liability. 

S klikom na zeleno kljukico stavo potrdimo. Če kliknemo na koš (zadnja ikona desno od kljukice) pa stavo storniramo. 

Vpišim v okence Stake 10.

Spletna stran je avtomatsko izračunala da bo Liability v primeru, da položim stavo v višini 10 €, 210 € (spomnimo: toliko denarja potrebujem na računu če želim položiti to stavo). 

Prav tako so se pojavile rdeče in zelene številke pod obema ekipama in pod besedo DRAW (Ful/Man). 

Spletna stran je zelo pregledna in ti nazorno pokaže kaj se zgodi če tvoja stava zmaga in kaj se zgodi če stava izgubi. 

Če zmaga Fulham, potem izgubim 210 , zato je pod Fulham z rdečo napisano – 210€.

V primeru da zmaga Manchester City dobim 10 €. Prav tako dobim 10 € če je izid izenačen. Zato sta tako pod Manchester City kot tudi pod DRAW (Ful/Man) zeleni številki v višini 10 €. 

Kako naložimo denar?

Obstajata dve možnosti. 

V primeru, da na tvojem računu ni dovolj denarja, lahko najprej izberemo stavo, vpišemo višino stave in kliknemo potrdi (zeleno kljukico).  Pojavilo se bo okno v katerem izberemo plačilno sredstvo. 

Običajno začetniki igrajo z Mastercard ali Viso. Možno pa je uporabiti tudi kartico Paysafe card ali E-denarnici Neteller ali Skrill. 

Izberemo plačilno sredstvo tako, da kliknemo na ustrezno ikono na vrhu okenca. 

Vpišemo podatke, v tem primeru gre za Visa kartico, ter sledimo navodilom. V kolikor se zgodi da transakcija ne bo izvedena, je po navadi krivo naslednje:

  1. Nimate dovolj sredstev na računu
  2. Kartica je potekla
  3. Nimate vklopljenega plačevanje preko spleta

Običajno je plačevanje preko spleta vključeno avtomatsko ko Mastercard ali Viso dobite, pa vendar se zna zgoditi. 

Transakcija je običajno izvedena že v nekaj sekundah. 

Imaš dodatna vprašanja?

Če nastanejo kakršni koli problemi ali imaš morda dodatna vprašanja v zvezi z spletno stranjo Matchbook, vam bodo znali najbolje odgovoriti oni sami. 

Kliknite na ikono Live Chat v desnem spodnjem koncu. Odprlo se vam bo novo okno v katerega vnesete svoje podatke in se neposredno povežete s kontaktno osebo Matchbook-a, kjer z njim/njo v živo komuniciraš. 

Butastih vprašanj ni, jaz sem jih namreč v začetku spraševal karkoli mi je padlo na pamet. Zmeraj so bili prijazni in ustrežljivi zato kar brez bojazni z vprašanji na dan. 

Ustvariti si račun na Bet365

Spletne borze smo se dotaknili bolj podrobno, saj je večini začetnikov težko razumljiva. Pri običajnih stavnicah ne bomo zgubljali veliko besed, saj je postopek ustvarjanja računa zelo podoben kot pri ostalih spletnih straneh. 

Odpri spletno stran Bet365 s klikom na to povezavo. Klikni na besedi »Join Now«. 

Izpolni podatke v pojavnem oknu. Podatki naj bodo enaki kot so zabeleženi v tvojem osebnem dokumentu. Če te stavnica že pri prijavi vpraša v kakšni obliki bi rad imel prikazane kvote »Odds Display«, izberi Decimal (decimalna oblika kvote). Klikni »Join Bet365« na koncu obrazca in račun je ustvarjen.

Nekatere stavnice vas bodo prosile, da potrdite svoj elektronski naslov tako, da vam pošljejo elektronsko sporočilo na elektronski naslov, ki ste ga vnesli ob prijavi. V tem sporočilu se nahaja link na katerega je potrebno klikniti in račun je potrjen. 

V primeru stavnice Bet365 ni potrebno potrditi e-maila. 

Pri nekaterih stavnicah se vam lahko zgodi, da boste potrditveno elektronsko sporočilo našli v vsiljeni pošti. 

Preverimo kje smo!

  • Ustvaril/a si si račun na Oddsmonkey za dostop do orodja Oddsmatcher
  • Ustvaril/a si si račun na stavni borzi Matchbook
  • Ustvaril/a si si račun na stavnici Bet365

V kolikor si vse tri korake izvedel/a si čestitaj. Si eden/ena izmed morda 5% ljudi, ki teorijo prenesejo v prakso in se odločno lotijo neznanega. 

Prišli smo do trenutka, ki si ga do zdaj že nestrpno čakal/a. »Prijel te bom za roko« in skupaj bova izvedla prvo ujemanje stav, ti pa boš zaslužil/a prvi zagotovljen denar na spletu.