BREZPLAČNI TEČAJ UJEMANJA STAV – 5. KORAK

Danešnja mini izguba bo jutri velik dobiček

Dobrodošel/a. Skupaj bova korak za korakom opravila prvo ujemajočo stavo. Potrebuješ pol urce časa, dobro voljo in vsaj 25 € na Visi ali Matsercard kartici, ki je pisana na tvoje ime.

Pripravljen/a?

Kvalifikacijska stava

Če si na ta članek prišel/a iz koraka 4, potem imaš verjetno še odprto spletno stavnico Bet365 (če ne klikni na to povezavo), stavno borzo Matchbook (če ne, klikni na to povezavo) in spletno platformo Oddsmonkey z Oddsmatcher-jem (najdeš na tej povezavi).

  1. Odpri stavnico Bet365 ter se vpiši v svoj račun 

2. Ko si vpisan klikni na ikono možiclja v krogcu da se ti odpre meni, kot prikazuje spodnja slika.

3. Klikni na zavihek »My Offers« kjer bi moral najti ponudbo: »Open Account Offer – get up to 25 € in Bet Credits«. Dobro preberi besedilo ki sledi, ter klikni na povezavo “Time limits and T&C apply”. 

4. Odprlo se ti bo pojavno okno, ki ga dobro preberi. Želel bi te namreč navaditi, da redno prebiraš te pogoje tudi na drugih stavnicah, saj se včasih zgodi, da do bonusa nisi upravičen, kljub temu, da imaš lahko na stavnici odprt račun. 

5. Na stavnici ugotoviš, da je bonus za tebe, zato odpri Oddsmatcher (Klikni na zavihek »TOOLS« in izber orodje »Oddsmatcher«).

6. Filtriraj rezultate iskanja tako, da pod »Limit Bookmakers« izbereš stavnico Bet365, pod »Limit Exchanges« izbereš stavno borzo Matchbook, »Match Rating« nastaviš na 90%, Back Odds nastaviš na 1.2 ter dvigneš Min. Liquidity na znesek, ki ga želiš staviti na stavnici Bet365. V mojem primeru je to maksimalni znesek bonusa 25€. Klikneš »Apply Filter« ter počakaš da se rezultati naložijo. Zapreš filter in pregledaš rezultate.

7. V mojem primeru ima najbolj primerno kvoto in datum nogometna tekma med Torinom in Bologno prve Italijanske lige. Tekme med Swansea in Man City ne izberem zaradi premajhne likvidnosti, tekma Wolves in Man Utd pa je na sporedu pol ure kasneje kot moja izbrana tekma, kvoti sta pa skoraj enaki. 

8. Kliknem na ikonico i v modrem krogcu vrstice izbrane tekme, da se mi odpre kalkulator, ki mora biti nastavljen na »SIMPLE MODE« in »NORMAL Qualifier/Arb«.

9. Vpišemo v okence BET365 STAKE vsoto, ki jo želimo staviti na stavnici Bet365, v mojem primeru 25 € in pritisnemo enter. 

Kalkulator mi pove, da je potrebno na stavnici staviti na izenačen izid, ki ima kvoto na bet365 3.3. Na Matchbook-u pa je potrebno položiti Lay Bet na izenačen rezultat, kjer je kvota 3.32.  

Višina Lay Bet naj bo 24.85€, tako bo naš Liability 57.66 € (toliko denarja moramo položiti na Matchbook).

Opomba: Če boš imel/a na voljo malo denarja recimo zgolj 25 €, potem ne boš moral/a izkoristiti polnega bonusa. Kot vidiš je v tem primeru potrebno na stavnico položiti 25€, na stavno borzo pa 57.66 €. Za izvedbo ujemanja stav potrebujem 25 € + 57.66 € = 82,66 €. 

Če bi bile stavne kvote manjše, bi potreboval manj denarja, saj bi bila Liability manjša. Na primer: Če bi bila kvota na Lay Bet 1.5, potem bi na stavnici še zmeraj potreboval 25 €, na stavni borzi pa zgolj okrog 12.5 €. To pomeni, da bi lahko že z 37,5 € odklenil 25 € brezplačne stave.  

V primeru, da imaš manj denarja, pa želiš vseeno izkoristiti polni bonus, si lahko potrebni znesek izračunaš s splošnim kalkulatorjem ujemanja stav na Oddsmonkey (uporabljali smo ga v prejšnjih poglavjih). 

10. Odpremo ponovno stavnico Bet365 in kliknemo na ikonico možiclja v krogcu, ter kliknemo na zavihek »My Offers« in nato kliknemo na gumb »Deposit Now«, ki ga najdemo pod opisom bonusa.

11. Odprlo se nam bo okno v katerega bomo vpisali podatke bančne kartice za spletno plačevanje: Visa ali Matsercard in odkljukamo okence v sivem okvirčku ter si s tem zagotovimo bonus stavo. 

Opomba: v obrazcu imamo na koncu dva okenca kjer si lahko izberemo časovni limit pologa ali »Deposit limit period« in limit pologa ali »Deposit limit«. Časovni limit naj bo nastavljen dnevno ali »Daily«, limit pologa pa na vsaj 200 €.

12. Opravil/a si prvi polog na spletno stavnico zato bi moral biti v zgornjem desnem kotu zabeležen znesek. 

13. Odpremo stavno borzo Matchbook in najdemo dogodek, ki nam ga je Oddsmatcher predlagal, ter preverimo likvidnost dogodka na katerega bomo stavili. Kliknemo na Soccer in izberemo državo Italy.

14. Izberemo ligo dogodka torej Seria A TIM.

15. In nato še datum dogodka: 16. March 

16. Na dan 16.3.2019 v Italjanski ligi Seria A sta dve tekmi, ki ju vidimo na spodnji sliki. S klikom na imena obeh ekip izberi tekmo, ki si jo izbral na Oddsmatcher-ju, v mojem primeru Torino vs Bologna.

17. Oddsmatcher mi je predlagal, da stavim na neodločen izid zato preverim likvidnost v roza okvirčku vrstice DRAW (Tor/Bol). Na voljo je 2,347 €, kar je več kot dovolj za mojo stavo. Potrebujem namreč zgolj 24,85 €.

Opomba: V kolikor likvidnosti ni dovolj, si moraš izbrati drugi dogodek.

18. Premaknem se v stavnico Bet365 in poiščemo tekmo med  Torinom in Bologno, tako da kliknem na Soccer in izberem Italian – Saturday’s Matches. 

19. Pojavijo se mi vse tekme Italijanskih lig na izbrani dan. Poiščem svoj dogodek in ga s klikom na imena obeh moštev odprem. 

20. Staviti moram na izenačen rezultat tekmovanja, zato pod »Full Time Result« Kliknem na »Draw 3.30«. Na desni strani spletne strani se mi odpre stavni listek ali »Bet Slip«. 

21. V okence Stake vpiši celoten položen znesek. V mojem primeru je to 25 €, ter klikni rumeno tipko »Place Bet«. 

22. Ko je stava sprejeta se mora stavni listek spremeniti v potrdilo, ki zgleda kot spodnja slika.

Opomba: dokler ni stava sprejeta, NE staviti na stavni borzi. Šele ko vidiš kljukico v zelenem okvirčku lahko nadaljuješ na naslednji korak. 

23. Premaknemo se na Matchbook in kliknemo na roza okvirček v vrstici DRAW (Tor/Bol). Odpre se nam stavni listek ali »Bet Slip«, ki ga prikazuje spodnja slika. Roza barva na stavnem listku nam pove, da smo izbrali Lay Bet. V okvirček STAKE vpišem višino Lay Bet, ki mi jo je izračunal kalkulator in znaša 24.85 €. 

Spletna stran je avtomatsko izračunala, da v primeru zmage Torina ali Bologne dobim 24.85 €. V primeru izenačenega izida pa izgubim 57.65 €. Kliknem na zeleno kljukico in s tem oddam stavo. 

24. Ker imam na stavnem računu že naložen dovolj velik znesek denarja, Matchbook stavo potrdi. 

Opomba: ko potrdite stavo s klikom na zeleno kljukico, se vam lahko odpre pojavno okno za polog denarja. To pomeni, da morate položiti toliko denarja kot je vaš Liability na račun, da bo Matchbook stavo sprejel. 

25. Preden si čestitate pa je potrebno vedeti, da je obvezen del ujemanja stav vodenje evidence. Vsi, ki ujemanje stav igramo redno, si ustvarimo svoje tabele v excelu, čeprav si lahko sledenje urediš tudi na spletni platformi Oddsmonkey. Spodnja tabela je narejena po mojih okvirjih:

Pri vodenju evidenc je potrebno vedeti kje smo stavili, kdaj se je dogodek odvijal, kakšne so bile kvote in kakšni pologi denarja ter kakšen je bil zaslužek. Če evidence ne boš beležil/a boš kmalu izgubljen/a med vsemi stavnicami in športnimi dogodki. 

Bravo!!!

Naredil/a si prvi in najpomembnejši korak k ustvarjanju dodatnega mesečnega prihodka. Vzemi si prost dan ali večer in se vidimo spet jutri. Naj se tvoja tekma/dirka konča, daj stavnici Bet365 dovolj časa, da ti naložijo brezplačen denar, predvsem pa daj svojim možganom možnost, da vse informacije dobro predelajo. 

Že jutri bomo nadaljevali drugi, najslajši del metode ujemanja stav in ustvarili prvi dobiček.