KAKO ZASLUŽIM?

KAKO ZASLUŽIM Z UJEMANJEM STAV (MATCHED BETTING)?

Kaj je metoda ujemanja stav (matched betting)?

Je metoda izrabe običajnih stavnic in stavnih borz za polaganje stav brez tveganja. 

Metoda uporablja bonuse, ki jih stavnice ponujajo igralcem, ki se stavnici šele pridružijo ali pa so njeni člani že nekaj časa in spremeni te bonuse v zagotovljene dobičke. 

Vem, sliši se strokovno, zapleteno in morda vam vaša lena podzavest že pravi, da to ni za vas… Če boste ostali z mano še naslednjih par odstavkov vam zagotavljam, da boste zainteresirani, saj se že v prvem tednu s to metodo da lepo zaslužiti.

Kako deluje?

Najprej je potrebno razčistiti obstoj dveh vrst stavnic. Le to je namreč ključno za razumevanje metode ujemanja stav. 

Spletna stavnica (Bookie):

Običajne stavnice pozna verjetno vsak Slovenec starejši od 18 let (kar je prvi pogoj za igranje). Gre za stavni način kjer igralec stavi proti stavnici. Stavnica za določen športni izid ponudi kvoto, igralec pa stavi določeno vsoto denarja na ponujeno kvoto. V primeru, da je izid v prid igralca, se njegova vsota denarja pomnoži s kvoto, na katero je položil svoj denar. V nasprotnem primeru igralec izgubi denar, ki ga je položil na izbrano kvoto.

Spletna stavna borza (Betting exchange):

Stavna borza deluje nekoliko drugače. Tukaj so ljudje lahko tako igralci kot tudi pobiralci stav in tako igrajo eden proti drugemu. Stavna borza deluje zgolj kot tretja oseba, ki zagotovi pravično deljenje denarja po tem, ko se dogodek na katerega se stavi, konča. Stavna borza tako nikdar ne izgubi denarja, saj ne glede na izid zaračuna majhno provizijo na vsako transakcijo.

 

Poglejmo primer:

Janez in njegov prijatelj Ivo se družita ob pivu v najbližjem lokalu, kjer spremljata nogometno tekmo angleškega prvenstva med Arsenalom in Chelsea-jem. Janez je navijač Arsenala medtem ko Ivo strastno navija za Chelsea. Ker zadnje čase Arsenal odlično igra in ker bi rad Janez večer popestril, predlaga Ivotu naslednjo stavo:

 • Janez bo stavil 10 € na zmago Arsenala 
 • Če Arsenal zgubi ali pa je izid izenačen, Ivo dobi Janezevih 10 €
 • V primeru, da zmag Arsenal pa mora Ivo dati Janezu 10 €

Da po koncu tekme ne bi prišlo do nesporazumov, se Ivo in Janez odločita, da bosta vsak svojih 10 € dala točaju za šankom, ki bo po koncu tekme denar pravilno razdelil. Ker mora točaj to delo opraviti med svojim delovnim časom, mu podarita 0,50 € napitnine za njegov trud. 

Pa poglejmo, kaj se je pravzaprav zgodilo. 

Janez je postal igralec športnih stav, saj je stavil, da bo Arsenal zmagal s kvoto 2,0. 

Ivo je postal pobiralec stav, saj ni stavil na zmago Chelsea pač pa na trditev, da Arsenal ne bo zmagal. S tem je namreč pokril kar dva izida. 

Točaj pa je postal stavna borza, saj je po koncu tekme pravično razdelil denar, ter si za svoje delo vzel provizijo v obliki napitnine. 

Kakšna je razlika med obema stavnicama?

Medtem ko lahko v običajni spletni stavnici staviš zgolj na to, da se nekaj BO zgodilo (nekdo bo zmagal, bo izenačeno, nekdo bo zabil gol, nekdo bo igral podaljšano igro…), lahko na stavni borzi staviš na nekaj kar se BO zgodilo ali pa se NE bo zgodilo. 

Tako lahko v stavnici izid podpreš, na stavni borzi pa izid tako podpreš kot tudi negiraš in s tem pokriješ vse možne izide, kar pomeni, da ne moreš izgubiti (razen tistih nekaj procentov, ki si jih vzame stavna borza za svoje storitve). 

Več o tem kako uporabljamo obe stavnici za ustvarjanje dobička v kratkem brezplačnem spletnem tečaju na tej povezavi.

Kako ustvariti dobiček?

Spletnih stavnic je na spletu ogromno. Zaradi velike konkurence se vsaka od njih bori za svoje igralce. Tako jih velika večina ponuja zanimive vstopne bonuse, ki gredo običajno tako, da ko igralec prvič položi določeno vsoto denarja na svoj igralniški račun in s tem denarjem igra, mu stavnica enako vsoto denarja podari.

Bonusi se pri ujemanju stav uporabljajo za ustvarjanje dobička. Prvotni znesek, ki odklene bonus, se zaigra na stavnici in stavni borzi. Pri tem ustvarimo majhno začetno izgubo (običajno cca. 1 €). Po zaigranem prvem vplačilu dobi igralec bonus, ki ga na enak način zaigramo, torej tako na stavnici kot na stavni borzi. Ker pa tokrat ne igramo s svojim denarjem na stavnici, ustvarimo zagotovljen dobiček ne glede na izid dogodka na katerega smo stavili. 

Igralnice ponujajo različne vsote bonusov. Govorimo o nekaj 10 € do nekaj 100 €. Večji bonus kot ga lahko odklenete, več denarja boste zaslužili.

Kakšna je začetna investicija?

Najprej je potrebno dobro prebrati informacije na tem blogu ali pa se dodatno izobraziti na tujih spletnih straneh. Torej potrebujete investicijo časa, ki pa običajno ne znese več kot dan ali dva, zato da metodo razumete in z njo začnete ustvarjati dobiček. 

Tako kot pri vseh legalnih poteh služenja denarja je tudi tukaj potreben začetni kapital. Čeprav je dobro imeti čim več denarja na razpolago, je možno to metodo začeti uporabljati že s 100 €, kar je velikanska prednost pred ostalimi načini služenja denarja na spletu. 

Je pa res, da tudi tukaj obvelja pravilo: več kot imaš, več lahko zaslužiš ali denar dela denar. Sam sem skoraj 5 dni prebiral razne članke in gledal videje o Matched Bettingu (saj podroben zapis za Slovensko publiko ni obstajal) in si s tem ustvaril zaupanje do metode ujemanja stav. Brez pomislekov sem prvi dan investiral 100 €, potem pa v naslednjih 6 dneh investicijo povečeval do 500 €. 

Na koncu je odvisno od vas, kako močno si zaupate in koliko imate. Je pa metoda zelo dobra za spreminjanje majhnih investicij v več denarja in če imate na voljo zgolj nekaj 10 € se je prav tako splača lotiti. V Angliji je namreč ujemanje stav več tisočim študentom, materam samohranilkam in nižjemu sloju prebivalstva omogočila dodaten zaslužek in ugodno življenje. 

Koliko lahko zaslužim?

Sam sem v prvem tednu zaslužil okrog 250 €, z investicijo nekje 600 €. Izkoristil sem bonuse zgolj 5 igralnic ter si s tem denarjem podaljšal dopust za dodaten teden.

Ko sem se vrnil iz dopusta, sem nadaljeval z igranjem in v prvem mesecu zaslužil skupaj 600 €. Sedaj vsak mesec testiram nove pristope in načine kako zaslužiti s to metodo, ki mi prinaša med 400 € in 1000 € vsak mesec, odvisno od tega koliko se angažiram in kakšne so ponudbe stavnic.

Vsak, ki se bo ujemanja stav lotil kot hobi (torej bo investiral uro do dve na dan – ko zares obvladaš je dovolj že 20 do 30 min) lahko pričakuje dobičke v višini od 100 € do 300 € na mesec. Vsi tisti, ki vas bo ta metoda pritegnila, pa lahko že z 10 – 20 urami dela na teden zaslužite od 500 € pa vse tja do 1000 € in več. Seveda je zelo odvisno od tega, kako spretni ste z računalnikom in številkami. 

Ujemanje stav je namreč postala umetnost in znanost tistih, ki se s tem ukvarjajo že leta, ter svoje nasvete delijo na spletu. Razvile so se razne metode igranja, igranja v času večjih športnih dogodkov in metod vračila denarja z uporabo določenih e-denarnic. 

Tako lahko posameznik z relativno malo dela in pravim znanjem doda svoji plači lep dodaten mesečni izkupiček, nekateri pa se s tem ukvarjajo celo profesionalno in se tako preživljajo. 

Ali je metoda legalna?

Metoda je od Marca 2018 v Sloveniji popolnoma legalna, saj je 20.3.2018 parlament sprejel zakon o spletnih športnih stavah in jih s tem legaliziral. Pa vendar se morajo športne stavnice prilagoditi naši zakonodaji če želijo vabiti Slovenske igralce. Ker je Slovenija majhen trg, se nekatere spletne stavnice za Slovenske igralce raje ne odločajo, kot pa da bi se prilagodile zakonu. Zato veliko stavnic, ki sprejemajo Angleške igralce, Slovenskih ne. 

Kljub temu pa ni razloga za bojazen, saj imamo tudi Slovenci dostop do vedno več igralnic s katerimi se prav tako lahko lepo zasluži. Igralnic, ki nam bodo odprla vrata v prihodnje pa bo vedno več. 

Ali je ujemanje stav prevara?

Tudi sam sem bil izredno skeptičen ko sem prvič slišal za Matched Betting, saj sem do sedaj prebral »vse« možne bloge o služenju denarja na spletu, ter pogledal številčne videje, ki govorijo o »How to make money online«, pa ujemanja stav nisem zasledil. 

To pa zato, ker so v Ameriki športne stave na spletu prepovedane. Pravzaprav so spletne športne stave prepovedane marsikje po svetu. Tam kjer pa so dovoljene, pa se zakonodaja močno razlikuje od države do države in zato se učitelji ali guruji te metode običajno držijo svojih regij, ter bloge promovirajo zgolj za svoje sodržavljane. 

In ne, NI prevara. Pravzaprav gre za izkoriščanje igralnic, ki veliko ljudem poberejo ogromno denarja. S to metodo lahko vsaj nekaj denarja brez tveganja priigramo nazaj, izkoristimo pa bonuse, ki jih igralnice močno promovirajo in dodeljujejo same od sebe. 

Tako da ni ne zakonsko in ne moralno sporno.

Je metoda ujemanja stav odvisna od sreče?

Nikakor ne. Metodo ujemanja stav igramo vedno tako, da ne moremo izgubiti. Zato ne igramo na srečo, pač pa uporabljamo preverjeno in zelo preprosto matematično formulo, ki nam omogoča ustvarjanje dobička. 

Tako kot v vsakem poslu pa se tudi tukaj lahko zgodijo napake. Morda so pravila stavnice neprimerna za nas, pa smo si jih slabo prebrali, morda pozabimo kaj preveriti, stavimo na napačno moštvo… potrebna je zbranost. Pravilo pri tej metodi je, da raje tri krat preverimo, kot pa izgubimo denar. 

Vseeno pa je potrebno povedati, da se bomo vsaki dan nahajali v spletnih stavnicah in za marsikoga lahko postane ideja športnih stav tako zanimiva, da bo začel staviti brez ujemanja. 

POZOR: IGRALCI UJEMANJA STAV NIKDAR NE STAVIMO NA SREČO, TUDI ČE NAS ŠE TAKO MIKA!!! Če imate težave z igranjem na srečo, ta metoda morda ni za vas. 

Kakšen je riziko igranja ujemanja stav?

Marsikdo, ki bere ta članek si verjetno misli, da stavnice tega načina igranja ne podpirajo. In imate prav. Vendar stavnica na začetku vaše igralske poti ne more vedeti ali uporabljate metodo ujemanja stav ali gre zgolj za navadnega igralca. V kolikor bi nenehno igrali zgolj na bonuse in bi na stavnici veliko dobivali, bi vam stavnice prepovedale igranja z bonusi, ali pa vam ukinile račun. 

Vendar se velikokrat zgodi, da na stavnicah denar izgubite in dobite na stavni borzi, ter s tem odvrnete pozornost igralnice. V kolikor boste želeli nadaljevati s to metodo tudi po tem ko boste izkoristili vse začetne bonuse vseh igralnic, obstajajo dodatne metode, ki zmanjšajo možnost, da vam igralnice preprečijo igranje pri njih z bonusi (v nadaljevanju tudi o bolj naprednih tehnikah, orodjih in stavnicah, ki so na voljo Slovencem). 

Medtem ko stavnice ne marajo igralcev ki dobivajo, pa je pri stavnih borzah ravno nasprotno. Ker si stavna borza vzame procente od vsake dobljene stave, igralce ujemanja stav celo podpirajo. Tisti, ki zmagujejo običajno dlje časa igrajo pri njih in vsaka transakcija jim je dobrodošla. 

Kaj lahko pričakujem od tega bloga?

Na spletu je ogromno informacij o metodi ujemanja stav (Matched betting), vendar je večina informacij namenjenih prebivalcem Združenega kraljestva in Ircem. Slovenci namreč ne moremo uporabljati vseh strategij za popolno izrabo metode Matched betting kot tudi ne moremo uporabljati vseh stavnic in vseh bonusov. 

Ker sem sam imel kar nekaj težav pri ugotavljanju kaj deluje v Sloveniji in kaj ne, sem se odločil napisati ta blog, da vsem denarja in športnih stav željnim olajšam začetek uporabe metode ujemanje stav, vas pravilno usmerim in vam dam informacije, ki vam bodo prihranile ogromno časa in povečale vaš dobiček. 

V nadaljevanju sledi:

 • Seznam spletnih stavnic primernih za Slovence, ki se mesečno dopolnjuje
 • Vsi vstopni bonusi primerni za Slovence
 • Prevedeni pogoji bonusov
 • Potrebna spletna orodja
 • Korak za korakom do prvega zaslužka
 • Napredne tehnike igranja
 • Kako stavnico prepričati, da nisi igralec ujemanja stav
 • Kako zaslužiti brez uporabe bonusov
 • Kako povečati dobiček in ustvariti prihodke nad 1000 € / mesec
 • Pogosta vprašanja
 • V primeru prijave na novice pa tudi redno obveščanje o možnosti tedenskega zaslužka
 • In še več…

Kje lahko igram in katere igralnice so mi na voljo?

Ko boste enkrat začeli igrati metodo ujemanja stav, vas bo tako prevzela, da jo boste igrali tudi na dopustu. Po lastnih izkušnjah vem, da je ni možno igrati v jugovzhodni Aziji, kjer so spletne stave prepovedane. Tako da sem osebno igral zgolj v Sloveniji. Če imate drugačne izkušnje, mi pišite na podpora@ujemanjestav.si in dopolnili bomo blog. 

Vse kar potrebujete za učinkovito igranje ujemanja stav boste dobili v BREZPLAČNEM SPLETNEM TEČAJU, na katerega se prijavite v spodnjem obrazcu.

Kako naprej?

Ta metoda se je razvila leta 2000 v Angliji, kjer so spletne stave najbolj liberalno zastopane. Ker obstajajo že kar nekaj časa, so se razvila razna spletna orodja, ki omogočajo hitro iskanje primernih stavnic, kvot in bonusov. Ta orodja redno uporabljam in so prav tako opisana v nadaljevanju tega bloga. 

Če se vam še vedno ne sanja o čem govorim, ne skrbite. Niste edini. Tudi sam sem bil na vašem mestu, saj pred igranjem metode ujemanja stav, športnih stav sploh nisem poznal. 

Čeprav se na začetku morda sliši metoda zahtevna, pa to zares NI. Potrebno je zgolj razumeti osnove, ki vam bodo v tem blogu predstavljene. Že zgolj eno kratko dopoldansko branje člankov v nadaljevanju na tej spletni strani vam lahko zagotovi mesece in leta dodatne žepnine.

Ker si mučnih začetkov za vas ne želim, sem v to spletno stran stlačil vse izkušnje, trike in znanje, ki ga premorem. Stran redno osvežujem in dodajam vsebine, najboljše pa je, da so vse informacije, ki jih potrebujete za služenje denarja, tukaj brezplačne!

Za vas sem pripravil BREZPLAČNI TEČAJ UJEMANJA STAV, kjer vas po korakih naučim in popeljem do prvih zmag in zaslužka na internetu z ujemanjem stav!

Pa začnimo…