UKINJEN RAČUN, OMEJEN RAČUN IN GUBBED

UKINJEN RAČUN, OMEJEN RAČUN IN GUBBED

Vsi trije pojmi ne pomenijo veselja za igralca ujemanja stav. Niso pa vsi enako slabi. 

Dotaknimo se najprej omejitve, ki se ji reče Gubbed.

Moj račun je Gubbed

Uporabljam angleški izraz, ker pravega Slovenskega izraza pravzaprav ni. 

Račun ki je bil Gubbed, je namreč še zmeraj popolnoma funkcionalen račun. Uporabnik je zgolj neupravičen do bonusov, ki jih stavnica ponuja. 

Gre namreč za potezo stavnice, ki uporablja algoritme za preverjanje donosnosti stavnih računov. Seveda govorim tukaj o donosih, ki jih igralci prinašajo stavnici. 

Tako je. Če ste na stavnici preveč priigrali in imate vzorce nestandardnega igralca stav (karkoli že to pomeni), potem vam avtomatsko izključijo možnost sodelovanja v promocijah. 

Na elektronski naslov vam bodo poslali sporočilo, kjer se bodo sicer opravičili, ker so morali tako ravnati, vendar prave razlage ne bo. Stavnice imajo namreč pravico brez utemeljenih razlogov omejiti ali zapreti stavni račun. 

Zakaj se to zgodi?

Če se ti zgodi, da te bo brez opozorila presenetilo elektronsko sporočilo katere od stavnic z naslovom: »Regardin your account…«, v katerem se vam bodo opravičevali, pa ne boste vedeli zakaj, potem ste verjetno:

  1. Igrali zgolj z bonusi, ki so vsebovali brezplačne stave ali zgolj na povečane kvote

Ves čas je potrebno stavnici dati vedeti, da ste zgolj običajen igralec spletnih stav. 

Če nenehno spremljate in stavite zgolj na bonus ponudbe in je izbor stave zgolj posledica ujemanja kvot, potem se boš hitro izdal/a. 

Občasno je potrebno igrati navadne stave brez bonusov (še zmeraj z metodo ujemanja stav) in sprejeti majhne izgube zgolj za to, da tvoj račun ostane »zdrav«. Tej metodi se reče Mug Betting. Njen opis najdeš na tej povezavi.

  1. Vzameš preveč in premalo vrneš

Ker verjetno redno uporabljaš Oddsmatcher, zelo lahko ugotoviš kateri dogodki imajo zelo dobro ujemanje kvot. 

Če se kvote skoraj popolnoma ujemajo ali pa gre celo za igranje arbitražnih stav (opis arbitražnih stav najdeš na tej povezavi), potem je zelo verjetno da boš Gubbed. 

Če ohranjaš dober odnos s stavnico in redno deliš svoj denar z njimi (torej občasno zmagaš na stavni borzi, na stavnici pa izgubiš), potem se omejitev na računu ne rabiš bati. 

Večina stavnic bo namreč ocenilo tvoj račun kot: kako dobičkonosen si ti za njih. Če jim preveč vzameš, ne bodo zadovoljni s tabo in te bodo kaznovali.

  1. Imaš odprtih več računov

V primeru, da bi imel odprtih več računov na razna imena je skoraj garantirano, da ti bodo račune blokirali. 

Torej bodo postali neuporabni, dostop do njih bo zavrnjen. 

Ker bi naj to bilo tudi zakonsko nedopustno, ti takšna dejanja resno odsvetujem. 

Ali je možno da račun omejijo, nato pa ti »odpustijo«?

V določenih primerih se zna zgoditi da računom, ki so bili Gubbed, »odpustijo«. Ponovno je za ta proces potreben čas.

Lahko se obrneš na podporo strankam, vendar ti po mojih izkušnjah ne bodo znali pomagati. 

Večina računov doleti Gubbing zato, ker so vse stave povezane s promocijami. Če ti ukinejo zgolj promocije, se račun še zmeraj da dobičkonosno uporabljati (z arbitražnimi stavami, ki jih sicer odsvetujemo; z določenimi promocijami, ki niso odvisne od restrikcije; s tehniko, ki se ji reče Dutching). 

Tako ukinitev promocij ne boli toliko kot omejitev višine stave. Gre za omejitev, kjer lahko staviš zgolj nekaj € naenkrat. Včasih, kot se je zgodilo meni na stavnici Coral, ti omejijo stave na vsega 1 €. 

V teh primerih je zelo težko odpraviti restrikcijo.

Moj prvi predlog je, da se računa mesec ali dva ne dotakneš, potem pa preveriš, če je bila omejitev odpravljena.

Če je račun še zmeraj omejen in ti je stavnica zelo pomembna, potem se splača začeti polagati »MUG BETS« (napredne tehnike MUG BETTINg – a na tej povezavi).

Torej začneš staviti dva do tri kart na teden na bolj popularne dogodke v višini od 5 do 10 €. Z vztrajnim prepričevanjem stavnice, da si zgolj navaden/a igralec športnih stav, so ti lahko omejitve ukinjene. 

Kako ohraniti zdrave stavne račune?

Če se priučiš MUG BETTING-a, potem je skoraj nemogoče da ti omejijo račune.

Omejitve se namreč v večini primerov izvajajo avtomatsko. Stavnice imajo programsko opremo, ki redno spremlja račune, ter na podlagi izkušenj stavnice preverja pristnost igralcev.

Tako stavnica ve kdaj in kje se kvote pokrivajo, na katere dogodke lahko igrajo igralci z arbitražo, kako izgleda sekvenca igranja neizkušenega igralca ujemanja stav…

Zato je se je zmeraj dobro pretvarjati, da si zgolj navadni igralec. 

Stavi na dogodke visokega profila (Liga prvakov, močne nogometne lige, veliki športni dogodki), izbiraj različne kvote, stavi na raznovrstne športne dogodke…

Prav tako je pomembno, da občasno izgubiš na stavnici. Glede na to, da tega ne gre predvidevati, je pomembno, da se občasno stavi na višje kvote, ki imajo slabše ujemanje, kot pa zgolj na nižje, ki se ujemajo 99% in več. 

Povzetek

  • Stavnice ti lahko omejijo račun brez razlage.
  • Ne igraj zgolj na bonuse in povečane kvote.
  • Če ti račun omejijo, se obrni na podporo strankam, nato stavi nekaj tednov ali mesecev na dogodke visokega profila in se pretvarjaj, da si običajni igralec.
  • Upaj, da ti bodo račun ponovno odprli za bonuse.
  • Če ti račun omejijo na 1€ je odstranitev omejitve skoraj nemogoča.

VPIŠITE SE V BREZPLAČNI SPLETNI TEČAJ

Število mest je omejeno!