ŽIVLJENJE IGRALCA UJEMANJA STAV PO BONUSIH DOBRODOŠLICE

ŽIVLJENJE IGRALCA UJEMANJA STAV PO BONUSIH DOBRODOŠLICE

Izkoristil/a si vse bonuse dobrodošlice ali pa te vprašanje o tem kakšno je življenje igralca ujemanja stav po bonusih dobrodošlice zanima že preden si sploh začel/a?

Nisi edini/a! Tudi sam sem imel isto vprašanje, saj sem v člankih prebiral osnove ujemanja stav, kjer se opisujejo zgolj začetni bonusi, nato pa trditev lastnika bloga, da bi naj zaslužil z ujemanjem stav več 10.000,00€. 

Matematika se enostavno ni izšla. 

Zato bo ta članek namenjen temi: kako ustvarjati prihodke dolgoročno z ujemanjem stav. 

Reload offers

Reload offers so bonusi, ki jih stavnice ponujajo svojim obstoječim igralcem. 

Ne samo, da bonusi za obstoječe igralce obstajajo, na voljo jih je mnogo več kot začetnih bonusov, saj se običajno pojavljajo tedensko / mesečno / glede na dogodek…

Ko se učimo ujemanja stav, zmeraj uporabljamo vstopne bonuse oziroma »New costumer Bonus«, saj so najlažje za razumeti in jih je mogoče relativno hitro in z malo znanja spremeniti v dobiček. 

Običajno se vstopni bonusi glasijo takole: če boste položili X vsoto denarja na svoj stavni račun, potem vam bomo podarili Y vsoto denarja. 

V večini primerov je nato potrebno ugodit pogojem bonusa, ki gredo nekako tako: za izplačilo bonusa je potrebno vsoto bonusa + depozita staviti x krat na minimalno določeno kvoto ali višje. 

In ker je tako princip kvalifikacijske stave kot tudi vseh nadaljnjih stav do izpolnitve pogojev bonusa enak, se po desetih in več vstopnih bonus z ujemanjem stav dodobra spoprijateljimo. 

Takšnega načina učenja pa nisem izbral kar tako. Večina Reload Offer – jev je namreč podobna ali enaka vstopnemu bonusu. 

Če staviš X dobiš Y

Naslov tega poglavja je: če staviš X dobiš Y. Če si izkoristil/a vstopni bonus stavnice Bet At Home, potem razumeš zakaj ni naslov »Če staviš X dobiš X«. 

Velikokrat se namreč zgodi, da ti stavnica ponudi zgolj določen procent pologa v obliki brezplačne stave. 

Običajni primeri:

 • 100% do 100 €: običajni primer, ki smo ga najbolj navajeni. Stavnica ti za položenih X € podari X € brezplačne stave, do največ 100 €. 
 • 50% do 100€: v tem primeru ti stavnica podari zgolj 50% depozita. Če bi položil/a 100€, bi ti stavnica podarila 50€ brezplačne stave.
 • 25% do 50€: koncept je verjetno že jasen. Tukaj nam stavnica podari zgolj 25% depozita. V primeru da bi stavili 100€, bi dobili brezplačno stavo v višini 25€.
 • Procenti se tako znižujejo vse do 5%

Občasno stavnice bonusov ne podajajo v procentih (%), pač pa v €. 

Gre za ponudbo, ki se običajno glasi: 

 • stavite 25€ ali več in podarimo vam 5€ bonusa
 • Stavite 10€ ali več in podarimo vam 10€ bonusa
 • Stavite 10€ in vam podarimo dve stavi po 10€ 
 • In druge…

Ko se ukvarjaš z vstopnimi bonusi, ki so velikokrat visoki 100€ in več, se ti morda zdi 5€, 10€, 15€ bonusa malo. Pa vendar je potrebno poudariti, da je ujemanje stav lahko dolgoročna strategija služenja denarja na spletu. 

Vsak € šteje in za potencialni dobiček, pa naj si bo še tako majhen, si je potrebno vzeti čas. Če izračunamo svojo urno postavko na bonuse vredne 5€, skoraj nikdar ne porabimo več kot 15 minut, da jih spravimo skozi in si jih izplačamo. 

Pri bonusih vrednih 5€ lahko pričakujemo okrog 4€ dobička. Pri rednih ponudbah igralnic, ki takšne bonuse ponujajo, se lahko v enem letu zgolj z izkoriščanjem majhnih bonusov na eni stavnici ustvari zavidanja vrednih nekaj dodatnih 100€.

Zato močno priporočam, da brez odlašanja izkoristiš vse potencialne dobičke, ki jih ponujajo še tako majhne promocije. 

Bonusi na konjske dirke

Vse dokler se nisem začel ukvarjati z ujemanjem stav, nisem razumel zakaj bi si kdorkoli želel sedeti na velodromu in spremljati konjske dirke. 

Trajajo le nekaj sekund, pesek leti vsepovsod in ko je konec je potrebno spet čakati na naslednjo dirko. 

Dolgočasno!

Verjetno si že opazil/a da se v Oddsmatcher-ju konjske dirke nenehno pojavljajo. Marsikateremu igralcu ujemanja stav prav večji dogodki konjskih dirk prinašajo največ dobička. 

Naenkrat niso več tako dolgočasne. 

Medtem ko lahko tedensko računamo na nekaj 10 nogometnih tekem na katere lahko stavimo, pa ima prireditev konjskih dirk dnevno po 5 in več štartov.

Zato so konjske dirke izredno popularne med igralci športnih stav, saj ni potrebno čakati 90+ minut da se stava zaključi. 

Ker je na konjskih dirkah po navadi visok obrat denarja in ker gre za dirko več konj in ne zgolj dveh ekip, stavnice ponujajo zanimive bonuse. 

Denar nazaj če je vaš konj na X mestu

Ta ponudba je zelo pogosta in prihaja v različnih oblikah:

Če tvoj konj konča drugi, dobiš povrnjeno stavo do 25€

Trik pri tej ponudbi je, da je potrebno staviti na najboljšega konja ali konja ki se po stavnih kvotah uvršča na drugo mesto ter upati, da bo pristal na drugem mestu. 

Pomembno je, da so kvalifikacijske izgube čim nižje. Ker je na dan dogodka kar nekaj konjskih dirk, lahko običajno staviš na več štartov. Po izkušnjah dobiš povrnjeno stavo v višini 25 € na vsakih 5€ do 6€, ki jih izgubiš kot posledica kvalifikacijske izgube (izguba stav, kjer konj ni pristal na drugem mestu).  

Ker lahko pričakuješ da z metodo ujemanja stav ustvariš iz 25€ okrog 20€ dobička, odšteješ se ostale kvalifikacijske izgube (5 e do 6 €) in ustvariš nekje od 14€ do 15€ neto dobička. 

Na to ponudbo obstajajo variacije:

 • Denar nazaj, če tvoj konj ne zmaga: Če tvoj konj ne zmaga dobiš povrnjeno stavo do določene vsote. Ponudba je običajno na voljo zgolj na velikih festivalih kot je Cheltenham Festival. 
 • Denar nazaj, če tvoj konj konča drugi, zmaga pa favorit: favorit je konj, ki ima pred dirko najmanjšo kvoto na stavnici. Ta bonus je dokaj težko dobiti, zato je potrebno izgube kar se da minimalizirati.
 • Poražen za dolžino (BBL): če tvoj konj konča drugi in zgubi za manj kot dolžino zmagovalnega konja, potem dobiš povrnjeno stavo. Na dirkah ki so dolge 1 miljo ali manj, se to pogosto dogaja.

Če dobiš stavo na kvoto 5.0 ali več, ti dodajo brezplačno stavo

Takšna ponudba je običajno brez tveganja. 

Z metodo predimenzioniranja (Overlay – razlaga v nadaljevanju) stave na strani Lay Bet, si lahko dobiček zagotoviš ne glede na izid. 

Stavimo na konja, ki ima kvoto 5.0 ali več. Če naš konj zmaga, potem zgubimo kar nekaj € na stavni borzi, vendar si zagotovimo brezplačno stavo na stavnici, ki jo spremenimo v dobiček. 

Če pa konj ne zmaga pa smo s predimenzioniranjem ustvarili dobiček na strani stavne borze (dobički v tem primeru so običajno majhni). 

Za izračun predimenzionirane stave je potrebno uporabiti nastavitev kalkulatorja »Advanced«. 

Izmislimo si kvoto na stavnici 5.0 in kvoto na stavni borzi 5.05. Pa stavimo 100€. Stavnica nam ponudi bonus stavo 25 € če naš konj zmaga. 

Odpremo kalkulator Oddsmonkey in vpišemo parametre, ki smo si jih prej izmislili. Nato nastavimo kalkulator na Mode »ADVANCE MODE«. 

V treh okvirčkih se nam pojavi naslednji obračun:

 • Underlay: nam izračuna, koliko moramo staviti na Lay Bet, da se nam v primeru zmage na stavnici ne pojavi izguba
 • Standard: nam izračuna optimalno razporeditev stav na Back Bet in Lay Bet za enak končni rezultat
 • Overlay: nam izračuna višino Lay Bet, da se nam v primeru zmage na stavni borzi ne pojavi izguba

Kalkulator lahko tudi ročno nastavljamo.

Kliknem na drsnik ter ga premaknem v desno.

Ta funkcija je zanimiva pri danem bonusu zato, ker si lahko ne glede na izid zagotovimo dobiček. Iz kalkulatorja je razvidno, da bomo v primeru zmage na stavnici ustvarili izgubo v višini 19.86 €. Ker pa dobimo brezplačno stavo v višini 25 €, smo dejansko ustvarili dobiček.

Če pa stavo na stavnici izgubimo, pa ustvarimo 1.60 € dobička.

Zavarovanje v primeru padca

V primeru, da konj na katerega stavimo pade, dobimo povrnjeno stavo. 

Ta bonus je primeren za konjske dirke čez ovire. Če stavimo Back Bet in Lay Bet z majhno kvalifikacijsko izgubo na večino konj, je velika verjetnost, da se bo padec pri vsaj enem zgodil.

Če podpremo vse konje, je potrebno staviti tako, da kvalifikacijske izgube niso večje od podarjene stave.

Podarjeno stavo nato spremenimo v dobiček.

Ekstra mesta (Extra Places)

Verjetno najbolj napredna in dobičkonosna metoda izkoriščanja bonusov, vendar zaenkrat zelo neuporabna za Slovence. 

Uporabiti je potrebno v večini primerov dve stavni borzi. Izredno redko se namreč zgodi, da se pojavi priložnost uporabe Matchbook-a v ta namen. 

Trudim se, da bi tudi nam omogočili dostop do dveh najbolj donosnih stavnih borz Betfair in Smarkets. Ko bo dostop odobren, bom napisal daljši članek na temo Extra Places bonusov, ki znajo biti za igralce ujemanja stav najdonosnejši.

Nogometni bonusi

Za Slovencke igralce ujemanja stav je nogomet najpomembnejši šport. Ker se običajno držimo tekem prvih lig, derbijev in večjih prireditev, ki prav tako privabljajo največ igralcev športnih stav, se lahko dobro zlijemo z okolico. 

Govorim o tem, da pri stavah na pomembne nogometne tekme težko pride do zaprtja računa. 

Pa poglejmo še ostale običajne ponudbe stavnic na nogometne dogodke. 

Brezplačna stava če se sproži napovedan dogodek

K običajni ponudbi: stavite X in prejmete Y brezplačne stave, stavnice dodajajo bonuse če se določen dogodek med tekmo zgodi.

Govorimo o izenačenem izidu brez zadetkov »Bore Draw«, izenačen izid z zadetki, obe ekipi zadeneta gol, rdeč karton na tekmi, 11 metrovka… seznam je tako dolg, kolikor je velika domišljija igralnic. 

Ti sprožilci ( angleško Triggers ) so med igralci ujemanja stav tako popularni zato, ker se da skoraj zmeraj zagotoviti dobiček. 

Medtem ko so nekateri bonusi konjskih dirk odvisni tudi od možnosti igranja na stavnih borzah Smarkets in Betfair, pa lahko Slovenci nogometne bonuse v celoti koristimo. 

Na primer: če stavnica ponuja vračilo denarja v primeru, da se tekma konča z neodločenim rezultatom, lahko staviš Back Bet in Lay Bet na eno izmed ekip in s tem ustvariš majhno izgubo. 

Nato položiš dodaten Lay Bet na izenačen rezultat. S tem pokriješ začetno majhno izgubo ali ustvariš majhen dobiček. 

Če se tekma konča z zmago ene od ekip, ne izgubiš denarja (morda ustvariš majhen dobiček). 

V primeru, da je na koncu izenačeno pa na stavni borzi nekaj denarja izgubiš, vendar dobiš brezplačno stavo na stavnici. 

Obstaja način igranja kjer ne položimo Lay Bet na izenačen rezultat, pač pa zgolj Back Bet in Lay Bet na eno izmed ekip, ki ima najboljše ujemanje kvot, ter upamo da se bo tekma končala izenačeno. 

Ta način je dolgoročno bolj donosen, vendar primeren zgolj za igralce z veliko bančno kapaciteto. Medtem ko pri prvem načinu denarja ne moremo izgubiti in se nam bančna kapaciteta nenehno veča, pa pri drugem načinu ustvarimo občasno izgubo preden veliko zaslužimo. 

Odločitev katero strategijo boš izbral/a je tako na tvoji strani.

Zabijalec golov - vračilo (Goalscorer Refund)

Čeprav spada ta bonus pod sprožilce, pa je tako pogost, da si zasluži poseben odstavek.

Bonus se glasi tako: če stavite na igralca, da bo zabil prvi gol in ga med tekmo ne zabije, vendar zabije drugi gol ali tretji gol ali da gol do konca tekme, potem vam vrnemo denar v obliki brezplačne stave.

Tukaj lahko spet z metodo underlay ustvarimo dobre pogoje za dobiček. Če zmaga stava na stavnici, kjer smo stavili da bo naš igralec zabil prvi gol, potem nimamo izgub. V primeru, da naš igralec ne zabije prvega gola, zadosti pa pogojem bonusa v nadaljevanju tekme (zabije drugi gol, tretji gol…), pa ustvarimo majhno izgubo na stavni borzi, vendar dobimo brezplačno stavo.

Obstajajo pa tudi variacije tega bonusa.

Veliko igralnic namreč ponuja podvojene ali potrojene kvote če tvoj igralec zadane gol, ali zadane dva gola, hat-trick… v primeru, da zadane dva gola, se kvota na stavnici podvoji, če zadane tri gole pa potroji. Ker se kvota na stavnici dvigne močno nad kvoto stavne borze, je dobiček zagotovljen.

Z metodo overlay lahko ustvarimo pogoje, da izgubimo zgolj če igralec zabije samo en gol.

Ostali bonusi

Bonusov je ogromno in jih je v tem članku nemogoče v celoti zajeti, saj se nenehno spreminjajo glede na domišljijo stavnic. 

Pogost bonus je tudi »ACCA Insurance« ali zavarovanje kombiniranih stav, ki pa ga bomo opisali takrat, ko bo mogoče ACCA bonuse v Sloveniji koristiti. 

Za te bonuse je namreč potreben kalkulator, ki ima omogočeno izbiro Matchbook stavne borze, ki je na Oddsmonkey še niso dodali (prav tako je v času pisanja tega članka ni dodala nobena druga spletna stran). 

Prepričujem jih, da bi stavno borzo dodali. Takoj ko mi ustrežejo, ti to tudi sporočim. Ne bo pa škodilo, če jim tudi ti pišeš s podobno prošnjo. Morda pa nam pod ekipnim pritiskom prej izpolnijo željo :). 

Bonusi povezani s Casino-jem

Vsaka stavnica ponuja tudi Casino, kjer je možno igrati vse kar ponujajo običajni casinoji in več. 

Igralci ujemanja stav so naštudirali načine kako brez tveganja ustvarjati dobiček tudi iz bonusov vezanih na Casino. 

Sam jih ne izkoriščam, saj sem dovolj zaseden z ugotavljanjem kako naj Slovenci čim bolje izkoristimo športne stave. Vendar to ne pomeni, da ne moreš teh bonusov izkoriščati ti. 

Sledi tej povezavi in si preberi kako lahko svoj bančni račun polniš tudi z bonusi Casinojev.

Zaključna misel

Vse bonuse, ki jih ponujajo stavnice se da spremeniti v dobičke.

Načini, kako se teh bonusov lotiti, pa so močno odvisni od višine vašega bančnega računa.

Vsi igralci ujemanja stav, ki so v tem poslu že leta nenehno poudarjajo, da je vsak bonus pomemben, saj čisto vsak dobiček, pa naj bo še tako majhen, pripomore k večanju bančne kapacitete in s tem eksponentno povečuje vaš dobiček.

Če imaš možnost koristiti bonus, potem ga izkoristi!

Prosim pa te, da ne storiš napake ki sem jo kot začetnik storil jaz in se zmeraj prepričaš kakšni so pogoji bonusa, ter vsako nejasnost najprej razčistiš z osebjem igralnice ki je običajno svojim strankam na voljo 24 ur na dan. 

Zgolj tako bo tvoja bančna kapaciteta nenehno rastla in ne boš doživljal frustracij kot so prenos že položenega denarja nazaj na račun, ker se je po pologu in prvi stavi izkazalo, da bonus ni za Slovence. Tabela, ki si si jo z vpisom e-maila prenesel/a v zadnjem koraku tečaja ima sicer ažuren seznam bonusov za nas, vendar se lahko zgodi, da jih stavnica na hitro spremeni. Zato je pomembno da se o bonusih tudi sami prepričamo.

Če tabele še nimaš, si jo prenesi z vpisom elektronskega naslova v spodnej okence.

Bodi aktiven/a na forumih in deli svoje izkušnje z drugimi, ter se od napak drugih tudi uči.

Oddsmonkey ima odlično podporno skupnost, ki jo najdeš pod zavihkom »COMMUNITY«. 

Več kot boš znal/a in bolje kot boš načine razumel/a bolj udobno ti bo postalo v svetu ujemanja stav, posledično pa boš ustvaril/a več denarja.